Hva om Satoshi Nakamoto var Satoshi Nakamoto hele tiden?

Leah McGrath Goodman fastholder sin tro på at Dorian Nakamoto var grunnleggeren av Bitcoin.

Leah McGrath Goodman, Newsweek-journalisten som utnevnte den japansk-amerikanske mannen Dorian Satoshi Nakamoto til grunnleggeren av Bitcoin i 2014, dobler ned påstanden hennes

I en 25. august- episode av Pomp Podcast med Anthony Pompliano, avslørte McGrath Goodman detaljer om forskningen angående hennes originale Newsweek-historie, inkludert hennes skriftlige korrespondanse med Dorian Nakamoto.

Journalisten tok med seg Pomp gjennom sin etterforskning og sa at det hadde vært relativt enkelt å kontakte noen av de “topp ti” Bitcoin Era pionerene via e-post før publiseringen av historien i mars 2014.

Gavin Andresen og Hal Finney ga hver enkelt nøkkelinformasjon som førte til at McGrath Goodman trodde hun var på jakt etter en enkelt person, snarere enn et team – og at det ikke var Bitgold-oppfinneren Nick Szabo.

„[Han] var en veldig fremtredende kandidat for mange mennesker, men han var tydeligvis ikke fri til å gjøre som det var at de som snakket med Satoshi sa hva som måtte gjøres for å lage koden,“ sa McGrath Goodman.

„Reiseruten hans samsvarte ikke i det hele tatt – som en veldig opptatt person – i hele to år som jeg jobbet veldig stille.“

Et sentralt bevismateriale i McGrath Goodmans opprinnelige historie om den 64 år gamle californiske beboer Dorian Nakamoto, var hans uttalelse foran flere vitner, og sa at han “ikke lenger var involvert i det”, som i stor grad ble tolket til å referere til Bitcoin.

„Jeg kan ikke diskutere det,“ sa Dorian angivelig. “Det er blitt overført til andre mennesker. De har ansvaret for det nå. Jeg har ikke lenger noen forbindelse. ”

McGrath Goodman sa at en av tingene hun syntes var mest skuffende, var Dorians påstand „i kjølvannet av å si at han ikke visste [vi snakket om Bitcoin].“

„Han visste definitivt at vi snakket om det: vi hadde snakket om det i flere uker før jeg faktisk besøkte ham fysisk.“

McGrath Goodman siterte også bevis som direkte koblet Satoshi med Dorians beliggenhet i Los Angeles, ettersom Finney hadde lagt ut data fra en krasjet fil beregnet for Bitcoin-grunnleggeren å fikse.

„Den hadde en IP-adresse som førte oss til det samme nabolaget Dorian bor i, i LA,“ sa journalisten til Pomp.

Den sanne identiteten til Satoshi Nakamoto er den hellige informasjonsgralen for de som er i kryptomiljøet.

Det store utvalget av kandidater inkluderer Craig Wright , en australsk mann ofte referert til som ‚Faketoshi‘. Andre spekulerer fortsatt i at Szabo kan være Satoshi eller Blockstreams Adam Back. Til og med Finneys navn bærer vekt for sin tidlige rolle i cryptocurrency utvikling. Teknologipioneren John McAfee har ikke sagt at han er Satoshi , men er „99% sikker“ på at han vet hvem det er.