BTC Price Struggles to Gain Momentum As Bears Flip $17K Into Resistance

BTC is nog steeds aan het wankelen na de afwijzing van gisteren in de buurt van het $19.500-niveau, dat slechts een paar honderd dollar schuw was van de vorige piek in december 2017.

In de vroege sessies van vandaag vormde BTC een swing low in de buurt van $16.219 toen de beren probeerden de prijs onder de $16.200 te duwen, maar dat is niet gelukt. De stieren beschermden de $16.300 steunzone en duwden BTCUSD boven de $16.500. De munt schommelde hoger in de volgende sessies voordat ze wat zware weerstand tegenkwam bij $17.500.

De beren slaagden er toen in om $17K in de weerstand te gooien, wat resulteerde in een pullback die BTC naar zijn huidige prijs van $16.773 heeft gebracht.

De beren maken nu een stand om te breken wat er nog over is van de steun in de buurt van $17K, omdat ze ernaar streven om de winst die is ontstaan door de recente BTC uptick uit te wissen.

Een verdere daling onder de huidige prijs zou BTC naar zijn meerwekelijkse support van $16.200 sturen. Als deze steun wordt verbroken, zal het een ernstige slag toebrengen aan de technische vooruitzichten van de digitale activa op korte termijn.

BTC Succumbs aan Immense Verkoop-Zijdruk

Het is voor BTC ongeveer 48 uur geleden, nadat het een periode van intense verkoopdruk had gezien die de prijzen deed dalen. Het vlaggenschip van de cryptocrisis verhandelt momenteel bijna 3.000 dollar minder dan de recente hoogtepunten die het bijna een nieuw record hebben gevestigd.

En nu verwacht één crypto-analist dat er op middellange termijn ernstige verliezen zullen worden geleden, omdat de walvissen hun munthouders snel op de beurs blijven afzetten, wat erop duidt dat er een vlaag van verkoopdruk op komst is.

Ki-Young Ju, de oprichter van analytisch bedrijf CryptoQuant, deelde de onderstaande grafiek met een sterke toename van het All Exchanges Inflow Mean in de afgelopen uren.

„All Exchanges Inflow Mean“ (144-blok MA) slaat op 2 BTC. Ik denk dat we in een gevarenzone zitten. De prijs zal waarschijnlijk zijwaarts of omlaag gaan als er walvissen op de beurs actief zijn“, tweet Ju.

ETH Price Steadies boven $500
Gisteren heeft de hele crypto-markt een scherpe daling gekend die BTC, ETH, XRP en andere topmunten heeft beïnvloed. Ethereum, dat onder $550 brak tijdens die marktmisstap, begon de dag met een verdere daling die het onder $500 nam voordat de stieren in de buurt van $480 verschenen.

Het ETHUSD-paar corrigeert momenteel hoger nadat het erin geslaagd is om een fatsoenlijke herstelgolf boven het $500-niveau te starten. In de perstijd handelt ETH voor $507.