Bitcoin Prijs Analyse: Bull Run hangt af van het breken van dit sleutelniveau

De Bitcoin-prijs heeft eindelijk voor het eerst in meer dan 50 dagen een hogere high gedrukt, na het breken van een bullish van de apex van een consoliderende wimpel (gele lijnen op de daggrafiek).

In de afgelopen zeven dagen was $16 miljard teruggestroomd naar de wereldwijde crypto-markt, waardoor de leidende crypto en een grote meerderheid van de andere altcoins weer in het groen terecht zijn gekomen. Maar hoe lang zal dit nieuwe momentum duren?

Prijsniveaus om te kijken op de korte termijn…

Op de dagelijkse BTC/USD-grafiek zien we dat bullish traders er eindelijk in geslaagd zijn om de sterke 0,236 Fibonacci weerstand ($9.205) te overwinnen tijdens de Europese handelssessie op 21 juli.

Vanaf daar steeg het vermogen met 2,60% naar het volgende Fibonacci-niveau boven $9.439, alvorens te corrigeren. De stieren waren in staat om bij te tanken op de $9.300 en nemen nu het op tegen de bovengrens van de weerstand op de $9.500 (rood blok op de daggrafiek).

Afgezien van het Bart Simpson patroon waar we in een eerdere analyse op 9 juli over spraken, heeft deze belangrijke bereikweerstand 42 dagen lang voorkomen dat de bitcoin een hogere high maakte. Wanneer BTC overtuigend boven dit level kan sluiten, dan zal het volgende doelwit voor bullish traders het $9.700 level zijn.

Wanneer we echter naar de 4H grafiek kijken, kunnen we zien dat de huidige koersactie lijkt op een bearish fractal van tussen 6 en 9 juli (witte cirkel). Op 6 juli steeg BTC naar boven. Daarna slingerde de koers twee dagen lang, gevolgd door een tweede opwaartse trend. En ten slotte, op 9 juli, stortte de prijs in met 2,70%.

Als we die fractal projecteren op de huidige prijsactie, dan zien we dat die vrij goed in lijn ligt.

Als de beren op korte termijn de controle over het actief terugnemen, zal de eerste waarschijnlijke steun het 0,382 Fibonacci retracementniveau van $9.439 zijn. Vanaf daar kunnen we zien dat de 50-EMA (ongeveer $9.240) enige ondersteuning biedt als de prijzen breken in de richting van de $9K mark.
De psychologische $9.000 zal ook een belangrijke steun blijven om op te letten voor als de tendens onmiskenbaar bearish draait.

De Techniek

Over het kleinere tijdsbestek van 1 uur kunnen we lange lonten zien boven de laatste paar kaarsen, wat laat zien dat stieren op dit moment met veel verkoopdruk te maken hebben.

Op de RSI, over hetzelfde tijdsbestek, kunnen we zien dat de indicatielijn daalt, ook al is BTC op dit moment bezig met het hertesten van dezelfde hoogte als voorheen. Dit suggereert dat het momentum verzwakt – er moet echter worden opgemerkt dat kleinere tijdsbestekken niet zo’n sterk signaal geven als grotere tijdsbestekken.

Op de 4H RSI zijn de prijzen weer gecorrigeerd in het indexkanaal na een tijdelijke piek in het ‚overbought‘ gebied boven de 70, en het aankoopvolume op de MACD indicator lijkt ook af te nemen. Dit kan een teken zijn dat ofwel de trend begint te keren, ofwel dat er een korte correctie zal plaatsvinden omdat stieren een moment nodig hebben om te herstellen.

Alle ogen moeten nu op dat $9.500 niveau gericht zijn.

Totaal marktkapitaal: 289 miljard dollar
Bitcoin-marktkapitaal: 175 miljard dollar
Bitcoin Dominance Index: 60.6%